Treningowy blog Lesława
Autor | Wiadomość |
---|---|
buli ![]() ![]() Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
U mnie styczen byl mocno w kratke z uwagi na dwie delegacje, ktore skutecznie rozpieprzyly mi plan... ![]() Ale i tak udalo mi sie wykrecic 38h 45min plus 7h roweru do pracy, ktory czasem traktowalem jako rege. |
|
| |
Kubak ![]() ![]() ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
U mnie wyszło równo 40 h, miałem poczucie, że mało, ale widzę że to średnia. Brakuje tych sobotnio-niedzielnych jazd po 3-4 h.
Куба |
|
| |
Dawid ![]() ![]() Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
Ja samego roweru mam niecałe 37h 20min. W tym mam kilka dłuższych jazd typu 3,5h i jedną 4h więc jestem bardzo zadowolony jak na razie ![]() |
|
| |
Marcin ![]() ![]() Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
U mnie w styczniu wyszło: rower 11h, basen 8h, bieg 5:15h = 24:15h Dojazdy do pracy nie liczę. Nie liczy się ilość, tylko jakość. | |
Edytowane przez Marcin dnia 01-02-2010 16:42 | |
| |
spootnick ![]() ![]() ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Ja też specjalnie od średniej nie odbiegam![]() |
|
| |
janusz ![]() Posty: 138 Miejscowość: kraków Dołączył: 3 paź 06 |
|
Jak już tak wylewamy żale u Lesława to i ja wpiszę: marne 30h![]() |
|
| |
MiśQ ![]() ![]() ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Mnie wyszło w styczniu: rower - 0h, narty - 2h, inny ruch - 0h (jeden zamiar jazdy na (k)n r, ale mi nie wyszło :/). Nie jest źle! Sport do zdrowie ![]() Grunt to nie przemęczać się! | |
Edytowane przez MiśQ dnia 01-02-2010 21:33 | |
| |
Maciu ![]() ![]() ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Misiek ma najlepszy plan treningowy! ![]() ![]() A mnie wyszło niecałe 44h w tym 5 spinningu, oraz 8 na zewnątrz - reszta to trenażer, kilometrów przebyłem 1061+ jakieś125 spinningu. |
|
| |
Leslaw ![]() ![]() ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Wczoraj wykończyła się oponka na trenażerku. Wytrzymała raptem niecałe 1,5 miesiąca. Dzisiaj zacząłem szukać następnej ofiary. Trafiłem wreszcie na slicka i to w Decathlonie. Ostatnia para /1 sztuki nie sprzedają/ Michelin xc road extreme 26x1,4 za / i tu przeżyłem szok przy kasie/ ...15zł.![]() A dzisiaj na treningu po raz pierwszy złamałem trenażerowe 2,5h. Co prawda tylko 5 minut ale zawsze to mały sukces, szczególnie że ostatnie 3 tygodnie kompletnie nie chciało mi się kręcić . Dzisiaj chyba się przełamałem i mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. W następnym tygodniu kończę podstawę 3 i rozpoczynają się okresy rozbudowy. Dla mnie to będą najbardziej intensywne tygodnie treningowe również pod kątem objętości. Do pierwszego górskiego startu, czyli w Karpaczu musze zejść do wagi startowej . |
|
| |
pocio ![]() ![]() ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
to już wykończyłeś tą moją?![]() ![]() Kuba a Tobie jak się trzyma ta oponka? połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
| |
|
to już wykończyłeś tą moją? Nie twoją, ona jeszcze leży w bagażniku samochodu. Jest to rezerwa ostateczna. Nie zakładałem jej gdyż na samym początku mojego trenażerowania dętki pod takie oponki notorycznie paliłem. Dlatego jednak wolę oponki o rozmiarze około 1,5 cala. |
|
| |
MiśQ ![]() ![]() ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Za prawdę powiadam Ci Lesławie, że ta opona będzie dla Ciebie najlepsza! I co najważniejsze podejrzewam, że wytrzyma cały jeden lub kilka sezonów na trenażerze.
Grunt to nie przemęczać się! |
|
| |
Kubak ![]() ![]() ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
![]() Куба | |
Edytowane przez Kubak dnia 12-02-2010 08:24 | |
| |
|
Wczoraj wykończyła się oponka na trenażerku. Wytrzymała raptem niecałe 1,5 miesiąca. Dzisiaj zacząłem szukać następnej ofiary. Trafiłem wreszcie na slicka i to w Decathlonie.Leslaw W Decathlonie słabe mają opony. Śliska się guma na trenażerku, stąd wysokie temperatury i dętki nie wytrzymują. Jak już trenujesz na MTB (prawidłowo) to lepiej zapodać tylną obręcz 28' crossową, opony Durano 28 mm i mieć spokój na długo. Jest lepszy docisk do rolki, przez większą objętość koła. Opór większy o 10%. |
|
| |
spootnick ![]() ![]() ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Może najlepiej kupić oponę na trenażer? Ja co prawda dużej mocy nie mam, ale używam oponę Tacx już drugą zimę i nie widzę nawet oznak zużycia. | |
| |
|
spootnick, zobacz czasówkę zoo, Lesław generuje od Ciebie prawie 100 watt więcej, to inna bajka ![]() |
|
| |
|
Zaznaczyłem w poprzednim wpisie że moje doświadczenia mogą nie być reprezentatywne dla mocniejszych zawodników. | |
| |
buli ![]() ![]() Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
W następnym tygodniu kończę podstawę 3 i rozpoczynają się okresy rozbudowy. Dla mnie to będą najbardziej intensywne tygodnie treningowe również pod kątem objętości. Leslaw, moglbys sie podzielic informacja jakie cwiczenia bedziesz wykonywal podczas tej rozbudowy i ile czasu tygodniowo zamierzasz poswiecac na treningi? PS: Chyba nie ma wiekszych szans, zeby 1 rozbudowe robic na swierzym powietrzu, moze chodziaz 2-ke sie uda... ![]() |
|
| |
pocio ![]() ![]() ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
akurat te opony które ma Lesław i Kuba moim zdaniem są bardzo wytrzymałe. Stosowanie opon szerszych 1,5 powoduje ich szybsze zużycie. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie szosy jako roweru do trenażera.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
| |
|
akurat te opony które ma Lesław i Kuba moim zdaniem są bardzo wytrzymałe. Stosowanie opon szerszych 1,5 powoduje ich szybsze zużycie. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie szosy jako roweru do trenażera.pocio Nie sądze aby opony szersze zużywały się szybciej i uważam że jest raczej odwrotnie. Przez większą powierzchnię styku opona ma wiekszą przyczepność do wałka i opona mniej się ślizga. Przy moich treningach siłowych i tak muszę dość mocno docisnąć wałek. W wyniku takich działań mam juz koło do centrowania. Według mnie nie ma znaczenia czy stosuje się szose czy górala, a wszystko zależy od opony i stosowanych obciążeń. Dla przykładu Darek w swojej krótkiej karierze trenażerowania załatwił własnie oponę w swojej szosie. ![]() |
|
| |
Skocz do Forum: |