Narty zjazdowe

Autor Wiadomość
tier mężczyzna

tier
Dodane 19-01-2009 23:01 RE: Narty zjazdowe
no to musieliśmy jeździć razem :) ja też w czwartek tam szusowałem od 10 do 15 :)
warunki fajne byłem pierwszy raz mi się podobało
pozdrawiam
tier
Kocur mężczyzna

Kocur
Miejscowość: Kraków
Dodane 21-01-2009 17:13 RE: Narty zjazdowe
Tak do poczytania dla narciarzy :)

http://narty.onet.pl/5956,1528…1,artykuly.html

Czy narciarze powinni zwolnić?

a podoba mi się to:

W niektórych kurortach w USA, na przykład Deer Valley w Utah, jazda na desce jest zakazana.

EDIT:

Dzisiaj Kasina zaliczona paczką "zieloną" i nie tylko, co prawda nie w pełnym zakresie czasowym bo wyciąg zdechł ;) Ale oddawali kasę, nawet "za" dużo ;)

śniegu dużo - utrzyma się jeszcze

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Edytowane przez Kocur dnia 31-01-2009 16:00
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 31-01-2009 17:33 RE: Narty zjazdowe
Dzisiaj w Kasinie brakło prądu. Na szczęście diesel odpalił i nie podzieliliśmy losu tych ludzi co siedzieli na krzesełkach po kilka godzin czekając na pomoc ekipy wspinaczkowej jak to było a Mosornym Groniu kilka lat temu i ostatnio w Istebnej B):D
Warunki na stoku były całkiem niezłe a ja inaugurowałem sezon.
Było nas pięcioro: Tadek z żoną, Kasia, Kocur i ja.
Jutro też się raczej wybieram.

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 14-02-2009 14:43 RE: Narty zjazdowe
Kto dzisiaj nie pojechał do Kasiny ten wygrał! Już 500m przed parkingiem był problem z wyjechaniem. Dawały radę tylko samochody z łańcuchami lub 4x4, inne były holowane do góry ciągnikiem lub terenówką właściciela grilla.
Na www.snieznica.pl było napisane "Warunki narciarskie b.dobre. Bardzo dużo świeżego śniegu .Stok wyratrakowany.Zapraszamy" - i to był mój błąd.
Ratrakowany stok może i był, ale tydzień temu, może 2 dni temu, ale nie wierzę, że dzisiejszej nocy (podobno o 4tej skończyli :D ). Śniegu było dużo, ale to był raczej raj dla snowboardzistów niż dla krótko-nartowców takich jak ja. 20-30 cm kopnego śniegu, nie wierzę że ratrak skończył pracę 5h przed "nami"!! Chciałem oddać kartę zaraz po 1szym zjeździe, ale pani w kasie powiedziała, że dostane tylko 10zł. No cóż, byłem skazany na jazdę w tak bezsensownych warunkach jakie były.
Poniżej fotki z dzisiejszego wyjazdu. Te "radości" na twarzach mówią wszystko jak było dzisiaj "super" w Kasinie.

MiśQ dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez MiśQ dnia 14-02-2009 19:30
Tadek mężczyzna

Tadek
Dodane 14-02-2009 14:54 RE: Narty zjazdowe
A tutaj widać te super warunki na stoku.
Tadek dodał/a następującą grafikę:

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 14-02-2009 19:37 RE: Narty zjazdowe
jak się ma za krótkie "narty" to się w puszystym śniegu ciężko jeździ :D

pit mężczyzna

pit
Dodane 14-02-2009 19:44 RE: Narty zjazdowe
Gratuluję Tadku w końcu masz internet! :D
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 19-02-2009 15:02 RE: Narty zjazdowe
Laskowa zaliczona, więc porównując do Kasiny to:

plusy:

- bardzo dobrze przygotowana trasa (ale że sypało w ciągu dnia to Miśq by narzekał ;p)
- mimo że ferie to tłumów nie było (chociaż na stoku wpadłem na babkę jedną - ale w 100% z mojej winy nie powiem )
- trasa dłuższa niż w Kasinie
- świetny dojazd, koło 10 km więcej niż do Kasiny a jedzie się tyle samo albo i szybciej - drogi lepsze mimo że dzisiaj odcinek przez Trzcianę był grubo przysypany śniegiem)
- dobre ceny
- bezpłatny parking !!! w Kasinie z parkingiem wiocha na maksa

minusy

- chyba tylko to że za płasko :)

podsumowanie - przypisując odpowiednie wagi do poszczególnych pozycji jednak
Kasina lepsza :D

jedna rzecz - jakby w Kasinie tak przygotowywali trasę jak w Laskowej oraz to głupie 5 zł za parking gryzie w oczy to byłoby w Kasinie idealnie.

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 19-02-2009 18:21 RE: Narty zjazdowe
A ja wszystkim polecam Myślenice! Trasa może nie najlepiej przygotowana bo pojeździć porządnie da się tylko między 9-11, ale trasa szybka z dużym nastromieniem i co ważne krzesło do góry tylko 4,20min. Dobrze być już przy kasach o 8,50 by pojechać pierwszym krzesłem. Liczy się to że myślenice są blisko a warunki przednie. Po 2h ciągłej jazdy bez postojów na stoku i siedzenia w knajpie można już poczuć że mięśnie powoli się męczą, potem już tylko zabawa:D

...całe życie drugi!

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 02-03-2009 10:29 RE: Narty zjazdowe
Jak pisałem w SB tak zrobiłem i w minioną sobotę odwiedziłem Kasinę Wielką czego nie żałuję!B) Warunki na stoku były idealne dla moich SnowBlade'ów. Pogoda też najgorsza nie była: padał chwilę śnieg a i słonko wyjrzało na dłuższy czas :D. Razem z Tadkiem zjechaliśmy po 19 razy w 3,5h, a stylem nie była "kreska". Uda dojechałam tak, że po ostatnim zjeździe nie bardzo mogłem stać na nogach.B)
Wyjazd uważam za udany :D

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 22-03-2009 22:55 RE: Narty zjazdowe
Dzisiaj w niedzielę byłem z Tadkiem w Kasinie. Wyjazd udał się w 100%. Rano stok był twardy, zmarznięty i bardzo szybki choć nie brakowało na nim dziur i uskoków. Później stok był znacznie wolniejszy, czyli śnieg był bardziej miękki i zaczynały wychodzić muldy. Nie przeszkodziło to nam zjechać 20x w 3,5h. Gdyby wyciąg nie zwalniał tak często byłoby "oczko" B)

Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 04-01-2010 21:09 RE: Narty zjazdowe
Sezon narciarski 2010 czas zacząć.:) Planuję w najbliższy piątek narty w Kasinie Wielkiej i może są chętni na wspólny wypad.:)
Edytowane przez Leslaw dnia 04-01-2010 21:37
Godul mężczyzna

Godul
Dodane 04-01-2010 21:34 RE: Narty zjazdowe
Wybieram się jutro do Myślenic na Chełm, w piątek chyba nie dam rady, ale chętnie wybiorę się kiedyś z Tobą na narty.
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 05-01-2010 09:23 RE: Narty zjazdowe
Ja na razie wstępnie myślę o Kasinie ale tylko sobota jak na razie - poranna jazda :)

Staszekk mężczyzna

Staszekk
Dodane 05-01-2010 19:45 RE: Narty zjazdowe
Właśnie wróciłem do domu po tygodniowym pobycie w szpitalu w limanowej:D. miałem ciężkie złamanie piszczela. operacja i mam w pod skórą 4 śrubki i blaszkę z tytanu (za 3 miech przetopie na ramę ;p). uczyłem się jeździć na desce w szczawiei co? cały sezon na nartach z głowy:D a moje Fischer WC 2007 użyłem tylko 3 raz;(

p.s w Beskidzie wyspowym, Gorcach i Pieninach dziś były świetne warunki mrozik, słoneczko.
życze tym co są w całości fajnego i długiego sezonu(oby do kwietnia żebym sie jeszcze załapałB)
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 06-02-2010 13:33 RE: Narty zjazdowe
Otwarcie sezonu w Kasinie (swoją drogą pierwszy raz sezon narciarski zacząłem później niż rowerowy :D)

Warunki biorąc pod uwagę że nie padał śnieg od wielu tygodni naprawdę świetne

Na stoku MiśQ, Tadek z familią i pewnie ktoś jeszcze kogo nie spotkałem :)

Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 06-02-2010 17:46 RE: Narty zjazdowe
Ja dzisiaj tez byłem w Kasinie, z dziećmi na nartach. MiśQ-u cięzko było jednak spotkać się przy takiej ilości osób. Za drugim razem komórki od ciebie już nie odbierałem gdyż jak jestem w kasku to prawie nic nie słysze przez telefon.
Pogoda wyśmieta , warunki narciarskie bardzo dobre.:)
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 06-02-2010 22:14 RE: Narty zjazdowe
Spokojnie Lesławie. Zaraz po naszej rozmowie musieliśmy się zacząć zbierać, bo Jasiek już tupał, że chce do domu. Co się dziwić, skoro ma 3 lata :) Ale zjechał ze Śnieżnicy :D Ja natomiast zjechałem całe 2 razy :)
No cóż za to w poniedziałek od rana będę tam upalać uda :)

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 15-02-2010 00:46 RE: Narty zjazdowe
Zapomniałem napisać, że w ubiegły poniedziałek byłem rano w Kasinie. Stok był ładnie przygotowany, ludzi na początku prawie nie było, po ok. 11tej było ich trochę więcej, ale do bramek jeszcze się nie czekało. Faktycznie jak jechać do Kasiny to tylko w tygodniu, bo weekendy to samobójstwo!

Następny planowany wyjazd to najbliższa środa (17.02.) o ile dostanę urlop :/

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 17-02-2010 23:39 RE: Narty zjazdowe
Ok, no i byłem dzisiaj w Kasinie razem z Tadkiem i Kasią. Jeździliśmy od 9tej do 13tej non-stop. Przerwy tylko te na wyciągu, każdy zjazd bez odpoczynku. Jednym słowem upalałem trochę uda :D Rano warunki były idealne, czyli "sztruksik" i zmrożony śnieg - bardzo szybkie zjazdy!B) Od ok. 10tej sytuacja zmieniła się diametralnie - śnieg był "powolny", lekko kopny i mocno klejący. Temperatura powietrza i śniegu wzrosła i zaczynało się gorzej jeździć co odczuwałem szybszą utratą energii. Od samego początku jazd ludzi było prawie tyle co w weekend - MASAKRA!! Podejrzewam, że winą były ferie studentów i śląska :( Przyjechały trzy autobusy pełne narciarzy.
Po zakończeniu jazd oddając kartę w kasie poprosiłem panią o sprawdzenie ilości wyjazdów - dziewiętnaście - powiedziała pani. Najlepsze jest to, że Kasi powiedziała 21, Tadkowi też 21, ale Tadek miał o jeden wyjazd mniej niż ja i Kasia. Tak serio to wydaje mi się, że zjechaliśmy ok. 22-24 razy. Ten ich system chyba coś szwankuje :/.
Podsumowując dzisiejszy wyjazd uważam go za w miarę udany, bo cele zostały spełnione - czuję teraz zmęczenie ud.
W planie tego sezonowym mam jeszcze wyjazd na Kasprowy Wierch, ale to raczej będzie marzec lub kwiecień.

MiśQ dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez MiśQ dnia 18-02-2010 00:12
Skocz do Forum: