Kolejny potrącony rowerzysta

Autor Wiadomość
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 13-07-2009 20:02 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Miki - 1sze zdanie pouczenia - zawsze to jakieś wyjście

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

Miki mężczyzna

Miki
Miejscowość: Kraków
Dodane 13-07-2009 20:57 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Niby mogę złożyć zażalenie, ale tak jak pisałem musiałbym jakoś udowodnić, że koleś umyślnie mnie zaatakował, a to raczej nie będzie łatwe, a już na pewno nie będzie łatwe bez prawnika. Koleś zapewne jakoś się wykręci, poza tym na jego miejscu prawnik to bardzo opłacalna inwestycja, więc zdziwiłbym się gdyby z takowego nie skorzystał.
szaman696 mężczyzna

szaman696
Dodane 13-07-2009 23:26 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
No i to jest praca naszych organów ścigania i wydziału sprawiedliwości. Jak zywkle jest oczywisty poszkodowany, oczywisty sprawca, o ile dobrze pamietam nawet jacyś świadkowie i po upływie odpowiedniego czasu sprawe sieumaża i najlepiej żeby wszyscy zapomnieli. I teraz ten frajer z punto wie, ze na przyszłośc nie ma się cyzm przejmować.

Wniosek przynajmniej mój, szkoda czasu wzywać to nieporozumienie nazywane policją o miejskich nawet nie wspominam. Albo działać samemu albo odpuszczać.

Oby noga podawała!!

www.bikeholicy.pl

Latka Expressowa kobieta

Dodane 14-07-2009 00:14 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Niby mogę złożyć zażalenie, ale tak jak pisałem musiałbym jakoś udowodnić, że koleś umyślnie mnie zaatakował, a to raczej nie będzie łatwe, a już na pewno nie będzie łatwe bez prawnika. Koleś zapewne jakoś się wykręci, poza tym na jego miejscu prawnik to bardzo opłacalna inwestycja, więc zdziwiłbym się gdyby z takowego nie skorzystał.Miki

A sprawa z powództwa cywilnego?
A odszkodowanie z ubezpieczenia?
Zawsze możesz wynająć firmę, wynagrodzenie bieże z tego co "ugra". Działa na takiej samej zasadzie jak sprzedawanie długów.
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 14-07-2009 08:20 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Odwołanie: miałem na myśli o tym o czym pisałeś - nieudzielenie pomocy i ucieczkę z miejsca wypadku - tu nie musisz nic udowadniać, to są fakty!

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 14-07-2009 09:50 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
nie jestem do końca pewny, ale moim zdaniem wygląda to tak. Ponieważ obrażenia Mikiego były za małe (w świetle prawa) to mamy do czynienia z kolizją a nie wypadkiem. Dalsze postępowanie jest tylko konsekwencją tego. To nie jest zakończenie sprawy tylko zmiana kwalifikacji czynu.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 14-07-2009 12:01 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Właśnie tak jest, obrażenia były na tyle lekkie, że koleś odpowie za wykroczenie, czyli grożą mu mniejsze konsekwencje. Moim zdaniem kwalifikacja powinna być inna, w końcu wjechał we mnie umyślnie dwa razy, ale czuję, że nic nie wywalczę w tym kierunku.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 31-08-2009 22:43 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
niestety z bulem musze przyznać, że i ja trafilem do tego grona.
Co prawda dzięki odruchowi nie zostalem potrącony ale ja zagarażowalem w boku matiza.
Jeżeli chodzi o mie to mam kilka niegroźnie wygladających zadrapań (bo miałem rękawiczki z krotkimi palcami)
Nie wiem co z rowerem bo przednie koło się nie kręciło dopóki nie poluzowałem hamulca.
Najgorsze jest to, że szoska idzie w odstawkę.
No i szczyt dnia na policję czekalem około 2godzin. Jutro pomyślę co dalej.

Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 31-08-2009 23:15 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
O kurde współczucia Pociu :-( rozumiem że to nie z Twojej winy doszło do kolizji?
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 31-08-2009 23:26 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
oczywiście, że nie z mojej.

piotr mężczyzna

piotr
Miejscowość: Królewski Kraków
Dodane 01-09-2009 10:21 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Jeżdżą jak pizdrygi , po prostu , dzisiasj gość wyjeżdza na skrzyżowaniu i w dojazdówke autobusową i heja na ulice, cóż prawie 4 dychy miałem , było szeroko i odbiłem w bok, a on zdziwoiny że go rowerzysta op.... przez otwarte okno w aucie jadąc 40, po prostu za szybko wyjechał i pomimo tego iz się patrzył to nie widział roweru :[

Nie dziwne że ludzie na rowerach boją się jeździć po ulicach.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604
serwis: www.bikeserwis.pl.tl

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 03-09-2009 22:31 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Po tygodniu pobytu w Kopenhadze boje sie wracac do Krakowa ... Nauczony ze nie istnieja drogi bez sciezki rowerowej... ze rowerzysci jezdza w centrum na czerwonym i nikt nie trabi, ze auto w 101% ustapi pierwszenstwa przejazdu ...

Ktos mowil ze do "starej" Unii brakuje nam 20 lat - twierdze ze w kwestii kultury jazdy z 50 :|

EDIT:

myliłem się:

http://miasta.gazeta.pl/krakow…rowadzenia.html

obawiałem się tego - brakuje nam dwa razy tyle ;(

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Edytowane przez Kocur dnia 03-09-2009 22:32
Miki mężczyzna

Miki
Dodane 09-11-2009 16:00 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Dziś dostałem kolejne pisma w mojej sprawie, w szczególności polecam pkt 12. "Uwagi" w notatce urzędowej:
http://miki.menek.one.pl/dd/zawiadomienie_03.jpg
http://miki.menek.one.pl/dd/notatka_urzedowa.jpg
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 09-11-2009 16:16 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Miki, następnym razem (oby go nigdy nie było) proś sprawcę aby się zatrzymał. Oczywiście piszę to nie tylko do Mikiego, a do wszystkich potencjalnych potrąconych. :/

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 09-11-2009 16:20 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Proś? Uważasz, że stanięcie mu przed maską oznaczało, że każę mu przejechać po mnie i uciec? Ja nie powinienem go prosić. Jego zasranym obowiązkiem było przynajmniej wysiąść i zapytać czy coś się stało albo czy czegoś chcę. Zobaczymy czy sąd uwierzy w jego kłamstwo na krótkich nóżkach.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 09-11-2009 20:28 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
no cóż w sądzie należy tylko zacytować odpowiedni paragraf który mówi co ma zrobić kierowca w razie kolizji.
A w jakim stanie jest Twój prawy przedni widełek?

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 09-11-2009 20:31 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Spoko Miki ja przyjdę na proces! :)

...całe życie drugi!

Miki mężczyzna

Miki
Dodane 09-11-2009 20:39 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Przedni "widełek" jest otarty faktycznie, za to gorzej, że mam urwany gwint w mostku, ale niestety zauważyłem to po powrocie do domu i dlatego nie ma o tym w papierach. Pani policjantka powiedziała, że mam to powiedzieć w sądzie, ale boję się, że będą problemy z ubezpieczycielem.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 09-11-2009 20:46 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Pani policjantka powiedziała, że mam to powiedzieć w sądzie, ale boję się, że będą problemy z ubezpieczycielem.Miki

Szkoda, że nie masz oględzin przez ubezpieczyciela. Ale jak będziesz w końcu miał wyrok to wal do ubezpieczyciela i śmiało pewnie opowiadaj o wszystkich uszkodzeniach roweru. Dla nich to bardzo mała kwota i raczej nioe będzie problemu. A koło masz proste czy scentrowane? Bo widełka prawa przednia należy Ci się nowa. No chyba że chcesz ryzykować ewentualne jej pęknięcie w czasie jazdy.

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 09-11-2009 23:18 RE: Kolejny potrącony rowerzysta
Proś? Uważasz, że stanięcie mu przed maską oznaczało, że każę mu przejechać po mnie i uciec? Ja nie powinienem go prosić. Jego zasranym obowiązkiem było przynajmniej wysiąść i zapytać czy coś się stało albo czy czegoś chcę. Zobaczymy czy sąd uwierzy w jego kłamstwo na krótkich nóżkach.Miki

Miki, nie obrażaj się, to było ironicznie napisane. Przecież szlag mnie chciał trafić jak przeczytałem, co ten debil/sprawca powiedział :[

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Skocz do Forum: